Hoe schrijf je een effectief artikel

Boek schrijven

Nu is het tijd om te zien hoe die stappen zich verbinden met een verhaalvorm die je nooit zult gebruiken, de verhaalvorm die “story dots” heet. Of “tekens” zoals jullie ze noemen.

Verdeel de taak in paren voor uw vroege vrije schrijfopdrachten. De kans is groot dat er in elke stap van het patroon maar één opdracht per stip is. Onthoud: slechts 1 stap per stip.

Dit is hoe het werkt:

1. Gebruik uw pennen.

Een pen/potlood-stijl schrijver.

Een goede pen is het beste gereedschap om mee te beginnen. Als je als schrijver denkt aan een boek schrijven, zijn er, als je geluk hebt, misschien maar weinig mensen om je heen die zien of schrijven wat jij wilt. Maar ja, je hebt er waarschijnlijk nog nooit veel tijd aan besteed om erover na te denken. Dus gewoon aan de slag met potlood en papier kan je consequent een flink stuk over de eerste 140 woorden doen. Aangezien zo veel schrijvers last hebben van schrijver block, kan het oefenen van het schrijven op de toetsen het opbreken in 3-5 oefensessies in plaats van 1 om 90+ woorden te vormen.

2. Schrijf de eerste 20 woorden zoals je normaal zou doen.

Denk eraan dat u zich niet hoeft te haasten. Je wilt een punt van regelmaat bereiken voordat je hersenen toetsaanslagen beginnen te verspillen omdat het niet kan wachten. Concentreer je op het schrijven alsof het je veel langer dan een paar minuten gaat kosten, dan zul je ontdekken hoe je geluiden en je flow eigenlijk voorspelbaar zijn. Er is een slogan rond het inschrijven voor schrijfopdrachten, “schrijf op je ritme”. We hebben het allemaal al eens meegemaakt; de beste schrijvers schrijven op hun ritme!

3. Breek vervolgens in vijf kleinere stappen.

Nu je het gewone onder de knie hebt, moet je in een van onze gemakkelijke en speciale “begin het boek, blijf schrijven” stappen stappen.

Net zoals je bij elke andere taak zou doen. Bouw je informatie stap voor stap op en uiteindelijk zal je schrijfsnelheid automatisch verbeteren. Begin je boek. Maak een eenvoudige schets voor de eerste stap, zodat je je kunt concentreren. Blijf schrijven, en uiteindelijk zul je in de richting van het verhaal beginnen te gaan.

4. Breek nu in nog zes kleinere stappen, of voeg aan een bestaande stap toe (“stop nu, voeg de punten toe en volg dan de

waargebeurd verhaal”).

Nu u vaardig schrijven hebt bereikt (kunt u niet stoppen! Wilt u doorgaan? Ga uw gang), moet u uw resultaten bij elke stap beheren. Om dit te doen herhaal je gewoon het geluid hierboven. Goed geschreven zinnen zullen je vaardigheidsniveau weerspiegelen, en meer dan waarschijnlijk, je vermogen om de les die je leert op een rendabele manier toe te passen op je eigen werk.

Schrijven vanaf beginners door Sophie Webster

5. Als dat het geval is, schrijf dan naar links in je verhaal.

In het begin van je boek stuit je op een pagina waar je niet kunt wachten om een paar duizend woorden in minder dan twee pagina’s te hakken:  ik kan nog steeds niet schrijven. Heb je nog een beetje hulp nodig? Gooi wat aandacht, Google, Facebook, Instagram, GitHub of feeds bij de laatste stap. Je zult eindigen met meer woorden dan je eerst deed!

Lees meer:
Schrijfcoach 
Redacteur Fantasy

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.